I morgen kl. 10.00 starter årets Muruvik Backyard og det med hele 100 påmeldte. Hvorvidt vi tangerer rekorden fra Belgia med 101 runder vil tiden vise, men uansett blir det en fantastisk løpshelg.

Følg løpet direkte på hell24.run/live.

Vi sender direkte fra startområdet fra ca 9.30 og så lenge løpet pågår (og så lenge det tekniske fungerer som det skal). Hvor lenge dette blir det per nå helt umulig å si, men med så mange påmeldte kan det ligge an til å bli en stund.

Hva er en Backyard?

I ett Backyard-løp er løypa 6706 m og deltagerne må gjennomføre løypa innen 60 min. Er du ikke innenfor startområdet innen neste hele time, er du ute og får DNF.

Siste deltager som gjennomfører en hel runde alene står igjen som vinner. Er det ingen som gjennomfører siste runde alene er det heller ingen vinnere!

Rekorden er i dag 101 runder og ble satt under Backyard Ultra – World Team Championships 2022, 19. oktober. Imidlertid ble det DNF på begge utøverne da det begge gav seg på runde 102, så selv om det ble en ny verdensrekord ble det ingen individuell vinner i Belgia.

Backyard er lavterskel

Backyard er ett lavterskel ultraløp hvor din hardeste konkurrent er deg selv. Her har du allerede vunnet i det du møter på startstreken. Gjennomfører en runde eller 10 så er det uansett flere runder enn om du satt hjemme!

Helgens løp er fulltegnet, men om ikke lenge åpner påmeldingen Hell Backyard (dato kommer) og der har akkurat DU mulighet til å bevise for deg selv hva si er i stand til!