Beathe tilbakela 157 km pĂĽ 29 timer og 48 min. Foto: Sebastian Mamaj

Beathe Slettvold Tellefsen tilbakela hele 157 km under Lemkowyna Ultra Trail i Polen. Dette hennes løpsrapport fra opplevelsen.


FĂĽr si som Fleksnes: Dett var dett!

Etter to netter, 29 timer og 48 minutter i de polske skoger, langs grensa mot Slovakia, krysset jeg mĂĽlstreken. 150 km og 6000 hm tilbakelagt.

Dette var sinnsykt!

Første natta var vakker, men en kamp. Jeg er veldig glad i polsk mat, men her kjentes det ut som jeg hadde forsynt meg grovt av en Bigosgryte litt langt over best før dato.

Og nür hodet lager rare tanker nür det er mørkt, ble det kjapt klart at dette ble tøft.
Det var stjerneklart og müneskinn. Kulda kom krypende. Ingen dekning. Det gikk konstant rett opp, og rett ned, akkurat som humøret. Jeg bannet pü trøndersk og han polakken bannet sikkert pü polsk, og sünn gikk det gjennom natta.

Øyeblikket jeg kom ut av skogen og morgensola malte himmelen rød glemmer jeg aldri, det var magisk.

Jeg fortsatte. Ut fra sjekkpunkt 4 kom regnet. Et helsikkes til regn, det blüste opp og alt ble søkk- bløtt. Heldigvis er kroppen vanntett og pakket inn i fantastisk klÌr. Her var det bare ü holde det i gang, sü man ikke frøys i hjel. Det ville i sü fall vÌrt en trist DNF.

Foto: Sebastian Mamaj

Så kom tåka og stengte ute verden, merkingen forsvant, og gps’n måtte frem. Klaustrofobisk og jævlig. Men alltid frem som min kjære sier, snakket forøvrig endel med ham etterhvert. Reinhekla kjærleik, iblanda trusler og falsk motivasjon funker bra når man selv ikke fungerer.

Terrenget siste del skulle være snillere. Det stemte til en viss grad. Men først nå forstod jeg betydningen av «Join the mudness». Som en liten bulldoser var det bare å legge inn krabbegiret, bruke stavene til å hjelpe meg opp og styre meg ned. Drittgjørme🖕

20km før mül, med hetta tredd langt nedover ørene, mens jeg prøver ü holde meg pü beina, stirrer jeg plutselig inn i to iskalde psykopatøyne.

Midt pü stien, 10 meter foran meg, stür det faen meg en ulv! Jøss.

Den forsvant heldigvis like fort som den kom. Men etter to døgn i gjørma, likegyldig til alt som ikke het mat og klar for varmt bad, tok det ca 10 kilometer før jeg innsü at det hadde stütt en vill vandrende drapsmaskin rett forran meg.

Da ble det plutselig urolig mage, skjelvestemme og risting i knÌrne. Men slo meg raskt til ro med at jeg var nok like appetittlig som en halvspist Snickers i gjørma under gode gamle Frostafestivalen. Ulven gikk nok for noe bedre (har noen forresten hørt fra startnummer 6278, han kom rett bak meg?).

Foto: Sebastian Mamaj

Sü er det som med alle ultraløp, man hater, sliter, puster og peser, for sü plutselig ü vÌre i mül. Selv om jeg aldri skal tilbake til dette gjørmehelvetet, var det et knallgodt arrangement og noe jeg absolutt vil anbefale for alle som vil teste seg. Jeg skal bare ikke gjøre det en gang til.

Fikk reise med en fantastisk gjeng. Ole Jørgen, Thomas er ute og løper igjen , Gro og Aleksandra Narkowicz er fantastiske mennesker og helt sinnsykt motiverende medløpere. Spesielt var det morsomt ü dele rom med Instastoryenes dronning Gro Siljan Hjukse du er like morsom og god som det virker pü insta. Holder det ekte.

Og så var det selve kronjuvelene Sebastian Mamaj og Lukasz , verdens beste support som ikke er support. Tusen takk for turen, dere er magiske. Men som det gamle polske ordtaket sier (ifølge Google translate): Kiedy Sebastian mówi, ze to latwe i plaskie, musisz byc trochę sceptyczny.

Takk for turen Polen, dette var sĂŚrs bra.

Om løpet

Lemkowyna Utlra Trail arrangeres i Polen, sør for Kraków, mot grensen til Slovakia.

Løpet arrangeres i flere lengder, fra 30 km og opp til 157 km. Sistnevnte oppgis ü vÌre pü hele 5860 hm og har en maks sluttid pü 35 timer.

Frister det ü prøve? Les mer pü løpets hjemmeside: ultralemkowyna.pl/en

Details
Lemkowyna Utlra Trail 150 km
?
Export
More Details

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

🇬🇧 Translate »