Det var ikke bare i Muruvik det ble gjennomført Backyard denne helga. I Hamar ble Hamar Backyard Ultra gjennomført for 2. år på rad og blant deltakerne var det selvfølgelig ett medlem av løpeklubben.

På lista med 60 deltagere var det oppmøte fra store deler av landet, men det var kun 33 som gjennomførte alle 12 rundene som. Imidlertid var dette en helt klar forbedring fra i fjor hvor 18 av 40 gjennomførte.

Lene Rodvang, Hell Ultraløperklubb sin avdeling i Hamar, deltok og gjennomførte alle 12 rundene som tilsvarer 50 miles.

Med Hamar Backyard, gjennomførte Lene dermed sitt 11. ultraløp. Hun beskriver løpet som en stor suksess, med blide folk og godt humør i løypa.

God stemning i løypa. Foto: Lene Rodvang

Om løpet

Det er Hamerløperne, de samme som holder Kondistreninga i området, som arrangerer Hamar Backyard Ultra.

Prinsippene i løpet er det samme som for andre Backyard-løp, hvor man må gjennomføre en runde på 6,7 km innen en hel time, hvis ikke er man ute.

Imidlertid er det satt en øvre begrensning på 12 runder/12 timer hvor den som er raskest på runde 12 ender opp som vinner.

Felles for alle Backyard-løp er at det er sosialt og siden det ikke handler om å løpe raskest, så er det noe de aller fleste kan delta på.