Kommende år byr på mange muligheter for de løpelystne i Stjørdal. To backyard-løp og NM i 24-timersløp noen av løpene som du har mulighet til å delta på som er i regi av klubben og medlemmer i klubben.

Backyard, den nye folkesporten?

Hell Backyard 2021

Klubbens første backyard-løp arrangeres allerede 22. april på Hell, mens Muruvik Backyard arrangeres 23. september. Løpeformen er relativt ny i Norge, men har allerede blitt svært godt mottatt.

Deltagelsen på Muruvik Backyard i oktober viser dette tydelig. Her var det hele 96 av 100 deltagere som møtte opp.

Backyard er en lavterskel løpsform og med den økende interessen kan dette fort bli en folkesport.

Reglene i Backyard er enkle. Gjennomfør en runde innen 60 min. Den som gjennomfører en hel runde alene står igjen som vinner. Hver runde er 6,7 km.

Men i ett Backyard-løp er den tøffeste konkurrenten deg selv.

Det handler om å kjempe psykisk mot seg selv og stille opp på startstreken etter noen runder. Eller som grunnleggeren av Backyard, Lazarus, sier: – It’s easy until it’s not!

Mens det for noen handler om å gjennomføre flest mulig runder er det for andre viktigere å delta.

Siden tempoet i en backyard er roligere enn andre løp, holder løperne seg sammen, snakker og koser seg. Så det blir god stemning og ett sosialt løp.

Les om Hanne Formo sin erfaring fra Muruvik Backyard 2022: 21 timer i fine Muruvik.

Påmelding til Hell Backyard og Muruvik Backyard åpner 19. november.

NM i 24-timers

For tredje året arrangeres 24 Hours in Hell i 2023. Klubben har også fått æren av å arrangere NM i 24-timers samtidig.

Løpet er det eneste 24-timersløpet i Norge som arrangeres utendørs og for å utnytte fordelene med midnattssol (og sannsynligheten for finvær) er arrangementet flyttet til 17. – 18. juni.

Løypa er lagt om litt og går nå gjennom idrettsanlegget på Øverlands Minde, som man tidligere har løpt rundt.

Den nye løype er kontrollmålt til 1185,6 m og har behagelig tartan på ca 300 m som gir en god og myk avveksling.

Påmelding til 24 Hours in Hell åpner 1. desember.

Krukes Ultra Trail Challange

I tillegg til løpene som arrangeres av klubben, er det flere spennende løp i området.

Blant annet arrangerer ett av klubbens medlemmer, Torgeir Kruke, ett eget løp med start fra sin egen inngangsdør.

Løpet, som heter Krukes Ultra Trail Challange, går fra inngangsdøra til Torgeir og opp til Solemsvåttan, drøye 300 høydemeter og 6,7 km, tur/retur. Løpet følger i hovedtrekk samme prinsipp som en backyard hvor siste som fullfører en hel runde alene står igjen som en vinner.

Løpet avholdes normalt andre helga i oktober. Les mer på løpets nettside.