Helgen 11. – 12. februar ble Ekeberg Backyard Ultra – Last one standing arrangert. På startlinjen stod 44 sterke kandidater. Blant disse stilte Hell Ultraløperklubb med tre motiverte løpere.

Løpsleder og -deltaker, Jon Asphjell, startet hele løpet med å fremføre en egenkomponert Backyardsang. Selv måtte han kaste inn håndkleet etter 12 runder, men ble med videre som løpsleder.

Som medansvarlig stilte Hell Ultraløperklubb sin egen leder, Lars Erik Gylland, opp som og holdt koken hele veien.

Jon Asphjell spilte sin egenkomponerte Backyardsang før start.

Av medlemmene i Hell Ultraløperklubb var det Ida Steiro som holdt ut lengst med hele 28 runder, etterfulgt av Kristin Solbakken og Robert William Dall Frøseth. Alle bidro til ett solid arrangement.

Vinneren av årets løp var Rumenske Florin Simion som endre opp med 29 runder.

Vinneren Florin Simion (til høyre) og Ida Steiro som kom inn med en solid 2. plass. Foto: Jon Asphjel

Resultater

Flere muligheter for backyard

Deltok du ikke på løpet, men har lyst til å teste ut konseptet? Da er det bare å melde deg på ett av de kommende Backyard-løpene i 2023:

I ett backyard-løp handler om å kjempe psykisk mot seg selv og stille opp på startstreken etter noen runder. Eller som grunnleggeren av Backyard, Lazarus, sier: – It’s easy until it’s not!

Mens det for noen handler om å gjennomføre flest mulig runder er det for andre viktigere å delta.

Siden tempoet i en backyard er roligere enn andre løp, holder løperne seg sammen, snakker og koser seg. Så det blir god stemning og ett sosialt løp.

Les blant annet om Hanne Formo sin erfaring fra Muruvik Backyard 2022: 21 timer i fine Muruvik.

Ekeberg Backyard Ultra – Last one standing

Ekeberg Backyard Ultra – Last one standing ble arrangert for andre gang i 2023 og løypa er, slik alle Backyardlløyper, på 6,7 km.

Løpet følger samme regler som øvrige Backyard-løp hvor man må gjennomføre en hel runde innen hver hele time. Siste som løper en hel runde alene står igjen som vinner og alle andre, uansett hvor mange runder man har tatt, blir DNF.

Resultater fra løpet finner du på Racetracker.